top of page

We kozen de geiten van Lorraine vanwege hun rustieke karakter, hun moederinstinct was goed verankerd. Ze produceren niet zoveel melk als sommige andere rassen, maar hun melk is iets dikker dan gemiddeld. En bovendien zijn ze mooi, niet ???

Ze grazen achter de boerderij waar we 6 ha weiden hebben. Om de problemen van terugkerend ongedierte bij geiten, te vermijden, veranderen we ze regelmatig van plot.

We produceren al het noodzakelijke voedsel voor onze boerderijen op de rest van de boerderij: hooi volgens de Sencier-methode (27 verschillende soorten grassen, klavertjes en andere), granen gemengd met één of meer peulvruchten (erwten, fababonen, wikken) .

We melken de geiten slechts eenmaal per dag, gedurende 285 dagen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de kleine geitjes ter vervanging te behouden en ze (deze gedurende 2 maanden) onder de moeder te laten. Dus geen melkpoeder.

De jongen (bevallen) vindt plaats van eind februari tot maart en we tarreren de geiten half december om ze 2 maanden rust te gunnen voor de volgende bevalling.

We verzorgen onze kudde zo vaak mogelijk met homeopathische melanges, essentiële oliën en geschikte planten.

bottom of page